Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 648.000 ευρώ στο Δήμο Θήρας

 

Στην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Θήρας με το ποσό των 648.000 ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας, μετά από καταγραφή και υποβολή των στοιχείων για την μείωση των εσόδων του αλλά και προσωπική ενημέρωση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων από τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση για την οικονομική στήριξη του Δήμου .

Είχε καταγραφεί μείωση των εσόδων του Δήμου από τέλη και δικαιώματα λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες από την πανδημία για τους επαγγελματίες και τις  επιχειρήσεις του νησιού.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Θήρας αναφέρεται:

 

«Η μεθοδική δουλειά και η τεκμηριωμένη διεκδίκηση, παράγουν αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Θήρας κατέγραψε και υπέβαλε εγκαίρως στο Υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία, με τα οποία κατέδειξε την μείωση των εσόδων του, που έχει προκαλέσει η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19.

Η σημαντική μείωση των εσόδων του Δήμου, από πάσης φύσεως τέλη και δικαιώματα, είναι απόρροια των μέτρων που εφαρμόζονται για την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία, υπέρ των πληττόμενων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Για το πρόβλημα αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε προσωπικά τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και διεκδίκησε την οικονομική στήριξη του Δήμου.

Αποτέλεσμα αυτής της συστηματικής και τεκμηριωμένης διεκδίκησης, υπήρξε η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Θήρας, από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 648.000,00 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Θήρας θα προχωρήσει στη βέλτιστη αξιοποίηση του ποσού αυτού, με συνετή διαχείριση και διαφάνεια, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν πραγματικές επείγουσες ανάγκες των νησιών μας.

Η Δημοτική Αρχή με την ίδια σοβαρότητα και πάντα τεκμηριωμένα, θα διεκδικήσει επιπλέον οικονομική ενίσχυση του Δήμου, από μελλοντικές έκτακτες επιχορηγήσεις.

Είναι πλέον φανερό ότι η μοιρολατρία και η παθητικότητα που χαρακτήριζαν τη στάση του Δήμου στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν αντικατασταθεί από ενεργητικές πολιτικές που παράγουν έργο και αποτελέσματα».