Εξώδικα της ΑΕΜΥ σε εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Χρήματα που δεν υπολογίστηκαν με τον σωστό συντελεστή ζητά η ΑΕΜΥ από εργαζόμενους του Γενικού  Νοσοκομείου Θήρας. Τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί εργαζόμενοι δέχθηκαν εξώδικα στα οποία τους ζητείται να καταβάλουν μέρος των χρημάτων που εισέπραξαν, για μια σειρά ετών μέσω των μισθών τους καθώς αυτά είχαν υπολογιστεί σε λάθος κλίμακα, όπως αναφέρεται στο εξώδικο.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα τους σε κοινωνικό δίκτυο, το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας αναφέρει:

«ενημερωθήκαμε από πρώην συναδέλφους μας, ότι παρέλαβαν εξώδικο από την ΑΕΜΥ, με το οποίο τους καλούν να επιστρέψουν χρήματα στην εταιρεία γιατί είχαν ενταχθεί σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο από εκείνο στο οποίο έπρεπε να ενταχθούν. Αυτό, σύμφωνα με την ΑΕΜΥ, συνέβη είτε γιατί ο μεταπτυχιακός τους τίτλος σπουδών δεν είχε κυρωθεί από το ΔΣ της εταιρείας, είτε γιατί τους είχε αναγνωρισθεί προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου.

 

Οι εργαζόμενοι ουδέποτε είχαν ανάμειξη αλλά και πρόσβαση σε ότι αφορά τη μισθοδοσία.

 

Η ευθύνη για κάθε λάθος που έγινε βαραίνει τις διοικήσεις της ΑΕΜΥ.

 

Κάθε άνθρωπος που εργάστηκε στο ΓΝ Θήρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να θίξουν την υπόληψη των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είμαστε αυτουργοί ή συνένοχοι σε μη νόμιμες πράξεις, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να πλήξουν το ίδιο το νοσοκομείο.

 

Και όπως είπαν πρόσφατα και σε ανακοίνωσή τους μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ :

“Το ιατρικό , νοσηλευτικό , διοικητικό και λοιπό προσωπικό καθηµερινά δίνει τη µάχη στο στίβο της Υγείας και τελευταίως στο στίβο της πανδηµίας του κορωνοϊού. Σεβαστείτε τους !» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

 

«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»

 

Με τον τίτλο αυτό σε ανακοίνωση της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη πήρε θέση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα.

 

“Η απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης της ΑΕΜΥ με την αποστολή εξωδίκων για επιστροφή χρημάτων από 90 και πλέον, νυν και πρώην εργαζόμενους, προκάλεσε δικαιολογημένη οργή όχι μόνο στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή, βοήθησε να στηθεί και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο και δίνει καθημερινά τη μάχη αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις και κάτω από δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας καλύπτουν την ΑΕΜΥ και επιτρέπουν να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο : ακόμα μια φορά η υγεία θεωρείται εμπόρευμα, οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο εξαπάτησης και η λογική της εταιρείας παραμένει μόνο το κέρδος.

Αντί να καλύψουν άμεσα τις κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και να εξοπλίσουν το Νοσοκομείο, ζητούν πίσω χρήματα για δικά τους λάθη και παρατυπίες. «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» όπως λέει ο λαός.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου αυτές τις κρίσιμες ώρες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας :

Να αποσύρει άμεσα τα κατάπτυστα εξώδικα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις δικαστικές επιθέσεις της ΑΕΜΥ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς αλλά και συνολικά της Επαρχίας Θήρας να απαιτήσουν αγωνιστικά την ένταξη του Νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ, τη χρηματοδότησή του από το κράτος και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους» καταλήγει η ανακοίνωση της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη.

 

Αναμένουμε την εξέλιξη του θέματος και την όποια Κυβερνητική αντίδραση που ελπίζουμε να υπάρξει, για το συγκεκριμένο θέμα. Ευχόμαστε να αποκατασταθεί το θέμα προς όφελος των εργαζομένων που κόπιασαν και κοπιάζουν ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας να είναι λειτουργικό και οι υπηρεσίες του διαθέσιμες για τους κατοίκους της Θήρας.