Διακοπή νοσηλείας των ασθενών με covid-19 και παραιτήσεις γιατρών στο Γ. Νοσοκομείο Νίκαιας

Την διακοπή νοσηλείας των επιβεβαιωμένων περιστατικών covid – 19 αποφάσισαν σήμερα σε Γενική Συνέλευση οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου αναφέρεται “με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19” καθώς σύμφωνα  με τα όσα δηλώνει το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έγινε καμιά κίνηση για την κάλυψη των ελλείψεων παρά τις εκκλήσεις τους τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Π. Παπανικολάου υπέβαλλαν παραίτηση, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid.

Με δήλωση του Π. Πανανικολάου στο etnos.gr αναφέρει «Από τα μέσα Αυγούστου όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν πλέον στην πράξη νοσοκομεία αναφοράς γιατί όλα τα μεγάλα νοσοκομεία δέχτηκαν εντολή να νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εμείς όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε, αλλά πολλοί συνάδελφοι από τον παθολογικό τομέα και τη νοσηλευτική υπηρεσία, με αυτοθυσία προσέτρεξαν για να βοηθήσουν την κατάσταση λόγω αναζωπύρωσης της επιδημίας.

Όμως επί 1,5 μήνα όλα τα αιτήματα και οι εκκλήσεις μας αφορούν την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου μας και τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές αγνοήθηκαν παντελώς με αποκορύφωμα την παραβίαση κάθε ορίου ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη των αρμοδίων του ΕΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ και της 2ης ΥΠΕ.

Όπως άλλωστε έγινε εμφανές στην εφιαλτική τελευταία γενική εφημερία της Κυριακής που μας πέρασε.

Η γενική συνέλευση των ιατρών αποφάσισε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να νοσηλεύει πλέον επιβεβαιωμένα περιστατικά covid-19».

 

Αντιδράσεις και αποφάσεις απ’ το Υπουργείο Υγείας

Πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών.

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΕΝΓΕ έχει ανακοινώσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη.