Β. Αλαφούζος: Αποτύχαμε Όλοι σε Όλα

 

Για την κατάσταση στο Καμάρι σχετικά με την περιορισμένη πρόσβαση του ΚΤΕΛ, τις σχολικές μονάδες και τη διέλευση στο χωριό την περίοδο αιχμής, που είναι προβληματική αναφέρετε σε ανακοίνωση του προς το Δήμο Θήρας  και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Βασίλης Αλαφούζος πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ και δημοτικός σύμβουλος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η σημερινή κατάσταση στο Καμάρι με τις δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα και το διχασμό των κατοίκων καταδεικνύει σαφώς το εξής: Αποτύχαμε Όλοι σε Όλα.

Οι κάτοικοι, οι πρώην και νυν τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι δεν καταφέραμε ούτε να προλάβουμε ούτε να διορθώσουμε εγκαίρως παθογένειες ετών που πλέον απειλούν τη βιωσιμότητα της κοινότητας.

Εν έτει 2020 τα παιδιά στο Καμάρι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο ΚΤΕΛ, οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, η πρόσβαση και η διέλευση στο χωριό κατά την περίοδο αιχμής είναι προβληματικές.

Το Καμάρι μαζί με το υπόλοιπο νησί δοκιμάσθηκε σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο. Χρειάζονται Άμεσες και Γενναίες παρεμβάσεις για να προλάβουμε την επόμενη χρονιά αλλά και το μέλλον.

  • Να διασφαλίσουμε τους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης και να δημιουργήσουμε νέους

 

  • Να θωρακίσουμε συγκοινωνιακά το χωριό με τη διατήρηση της παραδοσιακής λεωφορειακής γραμμής και με τη δημιουργία νέων σημείων διέλευσης του ΚΤΕΛ. Να φωτιστεί από άκρη σε άκρη το χωριό ώστε να καταστεί ασφαλές και φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες

 

  • Να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολικές εγκαταστάσεις

Κύριε Δήμαρχε να γνωρίζετε ότι θα είμαι σύμμαχος, σε κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά σε μια κοινότητα που αποτελεί διαχρονικά κινητήριο δύναμη των οικονομικών του Δήμου.

Το Καμάρι πρέπει να ξαναγίνει το οικογενειακό θέρετρο που διέπρεπε σε μια σύγχρονη εκδοχή προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βασίλη Αλαφούζου.