Αυξάνεται ο αριθμός συμμετοχής των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Διπλασιάστηκε για φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40% ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα από τους 12  σε 18 μήνες.

Την απόφαση σχετικά με την αλλαγή που θα έχει η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν εργαζομένους αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού, υπέγραψε χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες καθώς πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης.

Η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.
Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, στηνΑθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες, να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Φέτος, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα συνδεθούν με μια σημαντική αλλαγή: την ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αφού διπλασιάσαμε την ποσόστωση για τη συμμετοχή τους και διευρύναμε τον αριθμό και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.
Παράλληλα, η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που η λειτουργία της αποτελεί πρότυπο», αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας