Ανάδειξη του Πρωτελλαδικού Νεκροταφείου Βρεφών στην Αστυπάλαια

 

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Ρόδο.

Στη συνάντηση υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας με το Υπουργείο πολιτισμού για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτοελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media ο περιφερειάρχης.

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε την Υπουργό Πολιτισμού και να προχωρήσουμε σε μια ακόμα συμφωνία ομάδας έργων στα οποία θα συνεργαστούμε για την υλοποίηση τους.

“Το 30% του πολιτιστικού πλούτου της Μεσογείου, βρίσκεται στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου”, λέει η Υπουργός και δίνει τον τόνο της συνεργασίας μας. Μια συνεργασία, που μέχρι σήμερα έχει αποδώσει υπέροχα έργα στα νησιά μας και συνεχίζεται με ακόμα υψηλότερους στόχους, αφού και η Περιφέρεια μας έχει σταθερά ψηλά στην ατζέντα της την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής της ταυτότητας.

Με την ευκαιρία, υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

Η Προγραμματική Σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, περνάει σε νέα φάση μετά την προοπτική της άντλησης χρηματοδότησης απο τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Δουλειά με σχέδιο, συνεργασίες με σεβασμό, στόχοι με προτεραιότητες, είναι η συνταγή της εξόδου απο την αγωνία και της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας».