Αναβαθμίζεται η Πολεοδομία Θήρας

Στην αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του Πολεοδομικού γραφείου Θήρας προχώρησε ο Δήμος σύμφωνα με την ανακοίνωση του εντεταλμένου υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Μάινα.

Σύμφωνα με τον κ. Μάινα τα έργα ξεκίνησαν την μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και η ολοκλήρωση τους έγινε μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Εκμεταλευτήκαμε παραγωγικά και ουσιαστικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του lockdown,  επισημαίνει ο Δημοτικός σύμβουλος.

Οι εργασίες που γίνανε αφορούν την αρχειοθέτηση την προσθήκη βιβλιοθηκών και την ομαδοποίηση των εγγράφων. Οι συγκεκριμένες ενέργειες ήταν απολύτως αναγκαίες για την λειτουργία της πολεοδομίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών. Με τον Δημότη στο επίκεντρο επισημαίνει ο κ. Μάινας οι εργασίες που προχώρησαν είναι:

 

  • Δημιουργήθηκαν 198τ.μ. αρχειοθήκες με ειδικά ερμάρια για την ορθή και εύχρηστη αρχειοθέτηση φακέλων που βρίσκονταν κυριολεκτικά διασκορπισμένοι στα δάπεδα.

 

  • Η ΥΔΟΜ, πλέον επιτηρείται, με κάμερες ασφαλείας και συναγερμό. Είναι τόσα, τα κρίσιμα και ευαίσθητα δεδομένα που φυλάσσονται εκεί, που κρίναμε απαραίτητο ότι πρέπει να προστατευτούν.

 

  • Αξιοποιήθηκαν και ανακαινίσθηκαν ερειπωμένοι χώροι και γραφεία, ώστε και το προσωπικό να εργάζεται με ευχέρεια, και οι δημότες, να εξυπηρετούνται σε χώρους χωρίς συνωστισμό.

 

  • Τοποθετήσαμε στους χώρους των αρχείων μας τα πλέον σύγχρονα συστήματα πυροπροστασίας και πυρανίχνευσης.

 

  • Χρησιμοποιήσαμε τεχνικές με τσιμεντοσανίδες – γυψοσανίδες με σκοπό την καλύτερη εσωτερική διαμόρφωση- λειτουργικότητα των γραφείων .

 

  • Κινήσαμε τις διαδικασίες με αποτέλεσμα η υπηρεσία να ενισχυθεί με 2 ακόμα μόνιμους μηχανικούς

 

  • Ενισχύθηκε η ηλεκτρονική-ψηφιακή δυναμική της υπηρεσίας με την προμήθεια, εξελιγμένων υπολογιστών και του κατάλληλου για τις ειδικές ανάγκες λογισμικού.

 

  • Τοποθετήθηκαν αφυγραντήρες στους υπόγειους χώρους καθώς καθίσταται επιτακτική η ανάγκη η προστασία και διαφύλαξη των αρχείων και εγγράφων της πολεοδομίας.

 

  • Τέλος πραγματοποιήθηκε γενική συντήρηση στο κτήριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

H αναβάθμιση της Πολεοδομίας ξεκίνησε από την ασφάλεια και τις εγκαταστάσεις. Η διαδικασία της στελέχωσης προχωράει, με προτεραιότητα στο Δημότη. Κανένα αίτημα, δεν θα είναι χωρίς απάντηση επισημαίνει ο Γ. Μάινας στην ανακοίνωση του.


Στην επιστολή του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολεοδομίας Θήρας Γ. Μάινας, ευχαριστεί το εργατικό δυναμικό του Δήμου Θήρας και τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα για την πολιτική στήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξε προς εκείνον. Τονίζοντας πως με την συμβολή και τη στήριξη τους επιτεύχθηκαν τα συγκεκριμένα έργα για την εύρυθμη λειτουργιά της Πολεοδομίας, που απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Η επιστολή του  Δημοτικού Συμβούλου Θήρας,  Εντεταλμένου Συμβούλου Πολεοδομίας Γ. Μάινα