Ά. Γκερέκου: «Επιδιώκουμε τη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού για την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας»

«Σε αυτή τη δύσκολη τουριστικά χρονιά, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει παγκοσμίως με την ομορφιά της και τον πολιτισμό της» επισήμανε στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου με το έργο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου «Όσο υπάρχουν Αχαιοί – Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα…»

Το έργο του Δ. Παπαδημητρίου, συνδυάζει τη μουσική με τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και παρουσιάστηκε από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με τη σύμπραξη κορυφαίων σολίστ.

Η κα Γκερέκου σημείωσε πως «Ως ΕΟΤ επιδιώκουμε έντονα τη σύνδεση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τον πολιτιστικό μας πλούτο για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία. Στιγμές σαν κι αυτή, ο πολιτισμός μας ενώνει όλους.» επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας συνδυάζει μια πλούσια πολιτιστική ταυτότητα, αρχαιολογικούς θησαυρούς και μνημεία με ένα σπάνιου κάλλους φυσικό περιβάλλον και αυτά είναι τα δεδομένα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού καθώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την VD Arts με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΡΤ και με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Κίνας, καθώς το 2021 έχει οριστεί ως το Πολιτιστικό-Τουριστικό έτος Ελλάδας – Κίνας.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΤ, με στόχο την προβολή, ανάδειξη και εξαγωγή του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις γωνίες του πλανήτη